Ce ai de facut cand calci intr-un cui ruginit

Atunci cand te gandesti la tetanos te gandesti imediat ce tratament trebuie sa faci daca ti-a intrat un cui ruginit in picior? Ei vine, aceasta asociere poate sa nu mai fie de actualitate, deoarece tetanosul nu are nici o legatura cu rugina in sine. Cu toate acestea exista o legatura intre cuiele ruginite si tetanos.

 

Conform doctormit.ro, tetanosul este o infectie grava care este determinata de o bacterie, Clostridium tetani. Aceasta se gaseste peste tot, in mediul inconjurator, in sol, praf si fecale. Bacteria poate infecta organismul prin patrunderea acesteia in ranile deschise, in special, ranile adanci. Felul in care arata rana este cel mai periculos. Orice obiect care contine bacteria, indiferent daca este ruginit sau nu, poate sa penetreze pielea si sa patrunda astfel bacteriile in corp.

 

Astfel, a aparut asocierea intre a calca pe un cui ruginit si infectia cu tetanos. Acest lucru poate fi cauzat de faptul ca un cui ruginit nu se poate afla decat intr-un mediu murdar, unde se regasesc aceste bacterii.

Totodata, tetanosul poate fi evitat de cele mai multe ori prin vaccinare. Copiilor trebuie sa li se administreze o serie de vaccinuri care sa le protejeze organismul impotriva bacteriilor, iar adultii ar trebui sa repete periodic anumite vaccinuri la fiecare 10 ani.

 

O atentie deosebita trebuie sa acordam si obiectelor cu care intram in contact, mai ales daca avem o rana deschisa. Ce trebuie sa faci daca ai calcat intr-un cui ruginit? Trebuie sa acoperi rana si sa o protejezi pentru a micsora astfel riscul pentru o eventuala infectie. In cazul in care s-a produs o leziune prin penetrare, medicul va recomanda efectuarea unui vaccin in cazul in care nu avem unul mai recent efectuat de 5 ani.

 

Cu privire la simptomele infectiei cu tetanos, acestea apar, de obicei, in decurs de 6 pana la 20 de zile dupa leziune. Ce este specific acestei bacterii este ca nu circula in sange, dar ca ramane in punctul de intrare unde este incubat fara aparitia simptomelor in primele 6,7 zile dupa leziune.

 

Ulterior, se va dezvolta, se inmulteste, iar toxinele care sunt produse de metabolism vor ajunge in ganglionul nervos, il vor irita, paraliza si vor provoca convulsii tetanice. Pe masura ce se dezvolta infectia, spasmele musculare vor incepe sa apara in maxilarul inferior.

 

Pentru a evita toate acestea, un tratament pentru intepatura intr-un cui ruginit in picior este administrarea periodica, la 10 ani, a vaccinului antitetanos. Acest lucru trebuie efectuat mai ales de persoanele varstnice, deoarece persoanele cu varsta de peste 50 ani au o imunitate mai scazuta. Totodata exista si o serie de remedii naturiste pentru intepatura intr-un cui, de aceea este recomandat sa luati legatura imediat cu medicul.

Descopera si alte informatii direct in urmatorul videoclip DoctorMIT: