Care sunt tendintele actuale in ceea ce priveste decoratiile pentru Craciun si cat sunt de avantajoase?

Atunci cand vine vorba despre decoratii pentru Craciun, optiunile sunt nelimitate. Poti merge in magazine pentru a cumpara decoratiuni colorate, realizate industrial sau poti sa iti pui mintea la contributie pentru a realiza decoratiuni hand made, care mai de care mai interesante.

Daca vrei sa ai o casa aranjata ca la carte, care sa surprinda perfect spiritul Craciunului, este important sa arunci un ochi pe tendinte.

 

Care sunt tendintele in amenajarea caselor de Craciun?

 1. Oamenii apreciaza din ce in ce mai mult decoratiunile hand made. Tarabele cu decoratiuni hand made sunt din ce in ce mai prezente in orase iar cei care au inspiratie fac decoratiuni din ce in ce mai atractive. Daca vrei sa ii uimesti pe cei din jurul tau, cea mai buna optiune este aceea de a iti face propriile decoratiuni. Nu exista nicio limita in ceea ce priveste materialele pe care le poti folosi: fructele uscate, bucatelele de lemn, sfoara, hartia colorata, nasturii, sosetele, frunzele, conurile de brad, crengutele de brad sau chiar si hainele vechi, toate se pot transforma in decoratiuni memorabile. Ai nevoie doar de putina inspiratie si accesorii cu ajutorul carora poti construi decoratiunea perfecta, cum ar fi lipiciul si sfoara.

 

Care sunt avantajele decoractiunilor hand made?

 • Te ajuta sa fii mai creativ;
 • Le poti realiza alaturi de intreaga familie;
 • Sunt unice.

 

 1. Brazii sunt din ce in ce mai inediti. In trecut, in toate casele putea fi gasit un brad verde, inalt de 1.5 – 2 metri si impodobit cu globuri, beteala si lumini. Bradul ramane elementul central in decoratiunile momentului, insa nu se mai limiteaza la brazi naturali sau brazi artificiali care ii imita perfect pe cei naturali. Sunt din ce in ce mai populari brazii neconventionali: Brazii construiti din lemn, care ofera un aer rustic, brazii realizati prin simpla lipire a unui autocolant pe perete sau brazii construiti din piese de puzzle par a fi din ce in ce mai apreciati.

 

Care sunt avantajele brazilor inediti?

 • Aduc un aer nou in incapere;
 • Pot fi personalizati in functie de preferintele tale;
 • Pot fi realizati din materiale reciclabile;

 

 1. Decoratiunile naturale sunt si ele in tendinte. Poluam din ce in ce mai mult si este indicat sa eliminam plasticul. Din pacate, toate decoratiunile pe care le gasim in supermarket-uri sunt realizate din plastic sau din materiale obtinute prin tehnici poluante. Decoratiunile naturale castiga din ce in ce mai mult teren in preferintele oamenilor, motiv pentru care in multe case vei gasi crengute de brad, fructe uscate, conuri, frunze sau chiar pietricele vopsite in diverse culori.

 

Care sunt avantajele decoratiunilor naturale?

 • Pot fi gasite in natura si pot fi obtinute gratuit;
 • Nu polueaza;
 • Reusesc sa imbunatateasca atmosfera, atat olfactiv, cat si vizual.

Tendinta generala este aceea de a opta mai mult pentru natural si pentru hand made. Daca vrei sa protejezi natura si sa te bucuri de un Craciun magic, asadar, incearca sa iti construiesti propriile decoratiuni!