Care este cea mai eficienta solutie pentru plosnite?

solutie plosnite

Plosnitele de pat se hranesc cu sangele oamenilor si al animalelor de companie. Desi nu sunt periculoase si nu transmit boli, muscaturile lor cauzeaza mancarimi si iritatii vizibile la nivelul pielii.

Aceste insecte pot fi greu de observat, deoarece au dimensiunile reduse si se ascund in locuri greu accesibile. Cu toate acestea, exista semne care pot indica prezenta lor, astfel ca trebuie luate masuri imediat cu o solutie pentru plosnite de la polti.ro intr-o astfel de situatie.

Cum stii daca in locuinta ta sunt plosnite?

Plosnitele prefera camerele si climatele calduroase, astfel ca pot fi de multe ori gasite in dormitoare. Transportul acestora are loc prin intermediul bagajelor sau al hainelor personale, iar curatenia nu este un factor care sa ajute la eliminarea lor. Plosnitele sunt insecte nocturne si isi pot face cuib in orice loc in care exista o sursa de hrana.

Astfel, este recomandat sa le cauti abia dupa miezul noptii. Foloseste o lanterna si scoate cu grija asternuturile si marginile saltelei. Plosnitele adulte se vad cu ochiul liber si sunt usor de recunoscut, deoarece au culoarea rosu-brun si se afla in miscare in mod permanent.

In situatia in care nu le gasesti, vezi daca exista alte indicii care sa-ti transmita ca ai nevoie de o solutie pentru plosnite. Spre exemplu, ouale lor au aproximativ 1 milimetru si sunt de culoare alba. Plosnitele lasa si pete de sange pe asternuturi, care sunt asemanatoare la aspect cu rugina.

Verifica toate crapaturile din pereti, fiindca in acest spatiu pot fi mai greu de depistat. Un alt indiciu este reprezentat de muscaturi. Acestea seamana cu cele de tantar, astfel ca multe persoane fac o confuzie, dar le poti deosebi prin faptul ca au un aspect liniar sau in zig-zag si sunt mereu multiple. Glandele plosnitelor elibereaza feromoni, ceea ce poate duce si la aparitia unui miros neplacut in camera.

Cum pregatesti zona pentru dezinfectare?

Primul pas este sa pui jucariile in saci de plastic. Acelasi lucru il poti face si cu articolele vestimentare. Trage mobilierul departe de pereti, da jos tablourile si sigileaza toate gaurile pe care le descoperi!

Inainte sa aiba loc dezinfectarea, este important ca incaperea sa ramana goala. De asemenea,  trebuie utilizat un aspirator pentru curatenie inainte de a aplica o solutie pentru plosnite. Nu folosi, insa, o perie, deoarece insectele se vor agata de aceasta si vor fi transferate in alte zone.

Cum sa elimini plosnitele?

Majoritatea persoanelor utilizeaza produse chimice pentru a scapa de daunatori. Totusi, tratamentele de acest tip pot afecta organismul uman in mod negativ, fiind necesara evacuarea spatiului. In plus, s-ar putea ca rezultatele dorite sa nu apara de la prima aplicare si sa fie nevoie sa repeti procesul.

Pe de alta parte, curatarea cu aburi ar putea fi o solutie pentru plosnite mai eficienta. Aceste insecte nu suporta temperaturile ridicate, astfel ca un aparat care creeaza un soc termic de 50º C sau mai mult este suficient pentru a le ucide. Poti aplica ulterior si alcool sanitar, deoarece acesta creeaza un mediu acid si te ajuta sa elimini mirosurile neplacute.

De ce sa alegi o solutie pentru plosnite naturala?

Plosnitele isi pot face cuib in orice locuinta, chiar daca in interior este curatenie. Cu toate acestea, nu trebuie sa-ti faci griji daca le aduci din greseala la tine. Foloseste un generator de aburi pentru a le elimina intr-un mod ecologic si cu investitii minime!