Care este anatomia unui trabuc si cum se savureaza?

Un trabuc este alcatuit din trei parti majore: ambalaj, liant si umplutura. Cele trei formeaza un sistem, iar sistemul unic formeaza un organism singular numit trabuc.  Invelisul este foaia de acoperire exterioara vizibila. Este, de asemenea, cea mai scumpa componenta pe kilogram, deoarece aceste frunze de tutun trebuie sa fie curate ca aspect, precum si aromate. Daca frunza este prea venoasa, aspra in textura sau are pete, nu mai este clasificata ca invelis.

Liantul poate fi considerat o frunza de invelis care nu a facut taierea. Este adesea acelasi tutun ca si ambalajul, doar ca nu la fel de neted ca aspect si nu il vedeti. Liantul este frunza de tutun direct sub invelis si tine tutunul de umplutura in loc, de unde si numele. Arderea liantului este critica, deoarece un liant cu ardere buna va ajuta adesea materialul de umplutura sa arda mai uniform, mai ales daca umplutura contine mai multe tutunuri uleioase care nu se ard usor.

Umplutura este locul in care producatorul de trabucuri poate fi cel mai creativ, deoarece poate folosi mai multe tipuri diferite de tutun din diferite tari si mai multe amorsari diferite de tutun pentru aroma, puterea si complexitatea dorite. Ca si in cazul invelisului si al liantului, acestea sunt tutunuri cu umplutura lunga care sunt puse la locul lor pentru a arde lent, dar ofera o experienta gustativa si aromatica fina.

Piciorul este capatul trabucului unde umplutura este de obicei vizibila. Capul este varful si este finisat cu un capac, care ajuta la tinerea invelisului pe loc. Cu cat capul si piciorul sunt mai ordonate, mai simetrice, cu atat mai mare este priceperea producatorului.

Constructia buna este cheia si nu ar trebui niciodata marginalizata. Un trabuc care nu este facut corespunzator nu va trage sau arde corespunzator, afectand drastic gustul si nivelul de placere, indiferent cat de bune sunt materiile prime.

Trabucurile facute manual nu vin gata de fumat. Trebuie sa taiati capul, apoi sa il aprindeti. In timp ce tipurile de brichete si taietoare sunt deschise preferintelor, unele reguli de baza sunt universale. De exemplu, taierea prea mare din partea superioara a trabucului este un nu categoric.  Cel mai bun magazin, de unde clientii se pot bucura de trabucuri 100% originale, este trabuc-store.ro !

In cazul torpilelor si piramidelor, care se conicesc drastic pana la un punct, nu ar trebui sa taiati atat de mult din cap incat sa pierdeti efectiv conicitatea. Este acolo atat din motive functionale, cat si din motive estetice – pentru a se potrivi mai confortabil in gura si pentru a arata frumos. Sunt mai greu de realizat si necesita munca unui mester foarte calificat. De asemenea, dureaza mai mult sa fie create, motiv pentru care sunt in general mai scumpe. A taia prea mult infrange intregul scop, atat practic, cat si artistic. Dimpotriva, taierea insuficienta poate duce la o tragere ferma si la o acumulare de gudron in cap care va va curge in gura, ceva ce orice fumator sanatos doreste sa evite. Dar este mai bine sa taiati mai putin decat prea mult – puteti oricand sa taiati mai mult. Pasionatii de produse din tutun pot gasi pe site-ul trabuc-store.ro tutun de rulat Bali Shag White Halfzware 40G + foite de cea mai inalta calitate, la preturi foarte avantajoase!