Când se impune să apelezi la montarea unui aparat dentar

Unul dintre cele mai populare tratamente de care poți avea parte atunci când treci pragul unui cabinet stomatologic este și montarea unui aparat dentar. De fapt, cam toți părinții care au grijă de buna stare de sănătate a celor mici se întreabă dacă nu cumva este necesar ca odraslele lor să poate aparat dentar. De cele mai multe ori, considerentele care se iau în calcul sunt cele estetice, dar sunt și situații când o astfel de intervenție se recomandă pentru o îmbunătățire pe termen lung a sănătății orale.

Necesar sau nu?

Este nevoie sau nu de un aparat dentar? Răspunsul la această întrebare nu poate fi dat decât de medicul specialist în ortodonție, care va decide aceasta doar în urma unui control foarte atent. Vei fi întrebat despre starea de sănătate, va urma un examen clinic, și va trece la efectuarea unui set de analize în scop ortodontic. Acestea se referă la o radiografie dentară digital, teleradiografii și o serie de fotografii cu fața și dinții. În urma acestor informații se va decide dacă este sau nu nevoie de aparat dentar, iar dacă răspunsul este unul afirmativ, se va trece la alcătuirea unui plan de tratament personalizat.

Nu puține au fost și cazurile în care pacienții au primit sugestia că ar fi bine să urmeze un tratament cu aparat dentar, pentru că aveau probleme cu mușcătura incorectă.

Beneficiile purtării aparatului dentar

Există numeroase beneficii de care te poți bucura atunci când decizi să urmezi acest tip de tratament. Poziția incorectă a dinților, precum și malocluzia sunt remediate cu ajutorul acestuia, dar se îmbunătățește și masticația. La final, zâmbetul tău va fi unul perfect, așa cum îți dorești.

De ce să apelezi la un aparat dentar

Pentru cei care au nevoie de mai multe informații avem și mai multe detalii despre motivele care te-ar putea determina să înțelegi că acest tratament nu este un moft, ci o necesitate.

O bună sănătate orală

Dinții strâmbi sau înghesuiți nu reprezintă doar o problemă de estetică dentară, ci una de o sănătate orală deficitară. Astfel, perajul nu se va poate desfășura în mod corect, la fel și folosirea aței dentare. Din acest motiv apar bacteriile și placa bacteriană care poate duce la carii dentare, gingivită sau halitoză. Soluția este simplă: montarea unui aparat dentar.

Corectează defectele de pronunție

Cel mic are dificultăți în a pronunța anumite sunete? Este posibil ca această neplăcere să fie cauzată de poziționarea incorectă a dinților pe arcadă. Prin urmare, dacă ședințele de logopedie se arată prea puțin eficiente, vezi dacă nu cumva o vizită la medicul ortodont ar putea fi rezolvarea problemei.

Mai puține dureri dentare

Persoanele care nu au aliniați corect dinții pe arcadă se confruntă frecvent cu dureri dentare, își mușcă accidental limba mai des, și chiar și pereții laterali ai gurii. Se ajunge nu de puține ori și la un disconfort la înghițire. De aceea, se recomandă luarea de urgență a celei mai bune decizii, respectiv tratamentul cu un aparat dentar.

Tipuri de aparate dentare

Pentru a avea parte de un tratament profesionist, cu materiale de cea mai bună calitate și cu o lucrare de maestru, alege clinica Cris Smile, ai cărei specialiști îi poți găsi și în sectorul 6, strada Boișoara 10 – 12. Cu siguranță vei reveni aici pentru rezolvarea fiecărei probleme stomatologice, dar și pentru cele două vizite regulate bianuale recomandate de speciaști.

Dar, să revenim, și să mai adăugăm că avem de a face cu mai multe tipuri de aparate dentare: metalic, ceramic, safir, Invisalign și Incognito. Discută cu medicul specialist în ortodonție despre ele și vezi care este și sugestia lui, ținând cont, evident, și de bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru această metodă de tratament.