Brad natural sau brad artificial? Dilema celor care iubesc Craciunul

Nu poti sa iubesti Craciunul si sa nu impodobesti un bradut in fiecare an. In trecut, singura optiune de brad era cel natural. Fie ca era bogat sau avea crengi rare, acesta era umplut cu ornamente Craciun si reusea sa creeze o atmosfera de vis. Nu era intotdeauna cea mai estetica solutie, insa era singura optiune.
Astazi, cei care doresc sa se bucure de un Craciun memorabil pot impodobi brazi artificiali cu un aspect perfect. Simpli sau cu conuri, acestia imita la perfectie brazii naturali si sunt un suport excelent pentru globulete, panglici si alte decoratiuni. Dezavantajul unui brad artificial este pretul destul de mare si faptul ca nu miroase. Care este, asadar, cea mai buna optiune de brad pentru Craciun?

Brad natural sau brad artificial?

Bradul artificial. Asa cum am amintit, bradul artificial poate sa arate foarte bine. Desi este mai costisitor decat un brad natural, acesta poate sa fie folosit ani la rand. Ai putea sa te gandesti ca ajungi sa te plictisesti de acelasi brad, insa poti folosi in fiecare an alte culori si alte solutii pentru decorarea lui, in asa fel incat sa para de fiecare data altul.

Bradul artificial nu lasa ace prin toata casa, protejeaza natura si este usor de montat. Din pacate, nu toti brazii artificiali sunt sanatosi. Unii sunt realizati din materiale plastice care pot fi toxice si se deterioreaza destul de repede. De asemenea, pot fi usor inflamabili, ceea ce creeaza un risc destul de mare de incendii. Nu in ultimul rand, bradul artificial necesita un spatiu destul de mare pentru depozitare, ceea ce intr-un apartament mic sau o garsoniera poate sa fie o problema destul de mare.

Bradul natural. Bradul natural este o varianta pe care fiecare majoritatea oamenilor o prefera. Exista si cateva contraargumente care te pot tine departe de el, insa:

  • Poate face mizerie datorita acelor care cad;
  • Nu este intotdeauna atat de bogat precum vezi prin filme sau prin reviste;
  • Implica taierea copacului, ceea ce nu este o solutie tocmai prietenoasa cu natura.

Totusi, daca vrei un brad natural si vrei sa protejezi natura poti opta pentru un bradut taiat in mod controlat, intr-o pepiniera. De asemenea, poti alege sa cumperi un brad in ghiveci, pe care il poti pastra mai multi ani la rand.

Avantajele pe care ti le ofera un brad natural sunt numeroase si cat se poate de convingatoare: miroase frumos, te ajuta sa obtii un coltisor unic in incaperea in care il amenajezi si dupa ce trece Craciunul poate fi aruncat fara a polua.

Indiferent ca alegi bradul natural sau optezi pentru cel artificial, ceea ce conteaza este sa obtii acea atmosfera perfecta de sarbatori. Acest lucru il poti face doar alaturi de persoanele dragi, de preparate delicioase, de decoratiuni alese cu grija si de multa voie buna. Bradul este important, insa este un simplu accesoriu.