5 lucruri de încercat înainte de a apela un serviciu de remorcare

Nu este deloc neobișnuit să apelați un serviciu de remorcare de urgență la bordul drumului atunci când mașina dvs. se blochează în zăpadă, dar în funcție de vreme poate fi o așteptare lungă pentru sosirea ajutorului. Cu toate acestea, cu un pic de imaginație și efort manual, o mașină poate uneori să se dezlipească fără asistență profesională. Iată cinci lucruri pe care trebuie să le încercați înainte de a apela la asistență profesională pentru remorcare. Cu toate acestea, este foarte recomandat să apelați servicii de tractare ramnicu valcea dacă mașina a întâmpinat un accident sau este în afara șoselei într-un șanț.

Accelerați mașina

Ar trebui să îndreptați roțile și să porniți motorul. Folosind o treaptă de viteză joasă, mergeți înainte. Apoi întoarceți și întoarceți-vă puțin mașina. Din nou, mergeți înainte și apoi înapoi. Această mișcare înainte și înapoi (balansare) poate împiedica zăpada slăbită, provocând aderența anvelopelor. Continuați acest lucru de mai multe ori până când simțiți aderența anvelopelor. Cu toate acestea, dacă anvelopele se învârt doar (o veți auzi), opriți această metodă. Rotirea anvelopelor nu va face decât să înrăutățească situația. Contactați servicii de tractare pentru a vă scoate din încurcătură.

Împingând

Împingând

Dacă puteți găsi câteva persoane care să vă ajute, puteți încerca să împingeți vehiculul. Asigurați-vă că începeți să împingeți mașina și să aplicați gaz în același timp (ca la numărul de trei). Din nou, folosind un angrenaj redus, aplicați gazul ușor, astfel încât mișcarea să fie lentă și lină. De asemenea, fiți foarte precaut cu privire la siguranța împingătorilor.

Înlănțuiți roțile

Înlănțuiți roțile

Dacă aveți lanțuri de zăpadă, acesta este momentul să le folosiți. De fapt, aplicarea lanțurilor de zăpadă vă poate scoate vehiculul în majoritatea cazurilor. Dacă nu știți ce sunt lanțurile de zăpadă, probabil că locuiți în sud, deci treceți la următoarea sugestie.

Adăugați o tracțiune

Presărați nisip în fața anvelopelor pentru a adăuga aderență. Dacă nu aveți acces la nisip, oricare dintre aceste articole poate fi, de asemenea, utilizat pentru a ajuta la tracțiune: gunoi pentru pisici, ziare, carton sau covorașe pentru mașini.

Reduceți presiunea aerului

Reduceți presiunea aerului

Încercați să lăsați puțin aer din cauciucuri. Această mișcare va crește suprafața anvelopei în contact cu solul pentru a crea o tracțiune suplimentară și poate ajuta puțin la mișcarea mașinii. Nu lăsați prea mult; nu vrei o anvelopă plată.

By