Beneficiile schiului adaptat pentru copiii cu diversitate functionala

Importanta taberelor de ski este una foarte mare atunci cand vorbim despre un sport ce implica miscare, aer curat si o minte limpede..

In numeroase ocazii am vorbit despre beneficiile sportului pentru copii. In plus, pentru copiii cu dizabilitati, sportul promoveaza incluziunea sociala. Este obisnuit pentru ei sa practice sporturi precum baschetul, dar in fata a ceea ce poate parea, una dintre cele mai distractive si motivante discipline este skiul.   Intra pe GravityAdventure.ro pentru a gasi cele mai bune tabere.

Beneficiile practicarii unui sport ca acesta

Factorul psihologic al copiilor joaca un rol esential, practicarea sportului adaptat contribuie la imbunatatirea stimei de sine a copiilor. Daca increderea creste si starea de spirit se imbunatateste, norii de anxietate si stres dispar. Fizic,serveste la imbunatatirea calitatii vietii, pe masura ce copilul dezvolta mai multa autonomie. In plus, ajuta la controlul greutatii si la dobandirea mai multor reflexe.

Sportul in general si schiul adaptat, in special, ofera lectii de viata care pot fi folosite zilnic: obiectivele sunt atinse si inveti din esecuri. Este foarte important ca si  copilul sa-si dezvolte abilitatile pentru a face fata obstacolelor. In plus, copilul se bucura intr-un mediu care favorizeaza interactiunile sociale, cum de altfel sunt taberele de ski.

Tehnicienii experti, sunt responsabili pentru insotirea copiilor in practica ski.

Oferta este larga: cursuri introductive sau avansate, campus de weekend tabere etc.

Beneficiile ski-ului

Skiul este un sport extrem care necesita pregatire si prudenta. Desi revitalizeaza organismul, implica o mare cheltuiala de energie si efort muscular.

Diferite tipuri de ski

Schiul alpin pune la lucru toti muschii corpului: cvadriceps, brate, fese, muschi  abdominali si, de asemenea, muschii umerilor.

Practica lor imbunatateste echilibrul, coordonarea, agilitatea si concentrarea. In plus, ofera un sentiment de libertate si bunastare.

Beneficiile ski-ului 

Imbunatateste sistemul cardiovascular si imbunatateste rezistenta si ritmul cardiac. De asemenea, dezvolta echilibrul si coordonarea motorie.

Efortul muscular necesar skiului este regulat si poate fi modulat in functie de abilitatile si nivelul fiecarei persoane.

Este periculos sa schiezi?

Accidentele au loc in principal in timpul practicarii schiului alpin. Cele mai frecvente leziuni sunt entorse, fracturi, luxatii, traumatisme craniene, leziuni musculare-tendon (resimtite dupa un anumit timp) si leziuni ale cartilajului. De asemenea, pot aparea cazuri de hipotermie. Este important sa va incalziti si sa va hidratati bine.

Contraindicatii la ski

Printre contraindicatiile legate de altitudine,exista boli cardiace necontrolate, insuficienta respiratorie cronica si unele boli de sange.

Alte contraindicatii sunt sarcina (in special primul si ultimul trimestru), bronsita cronica si astmul cauzate de raceala sau exercitii fizice. De asemenea, nu este recomandat copiilor sub 18 luni.

Nu ezitati sa va consultati cu medicul inainte de a practica skiul in oricare dintre modalitatile sale.

Sfaturi pentru ski pentru prima data

Este foarte important sa te pregatesti fizic inainte de schi. Alege un echipament de ski bun. Consultati-va cu profesionistii si asigurati-va ca aveti o echipa foarte buna.

Daca nu aveti experienta, puteti lua un curs pentru a invata elementele de baza ale skiului sau sa participati la tabere de ski pentru incepatori.. pentru a sti cum functioneaza echipamentul si pentru a va gasi echilibrul pentru prima data in acest sport.

Pregatiti-va fizic pentru schi

Iata cateva sfaturi esentiale pentru a va imbunatati starea fizica. Incepeti sa faceti mai multe exercitii fizice si sa intrati in forma cu o luna in avans. In acest fel, puteti intari muschii,tendoanele si sistemul cardiovascular.