Asertivo, un loc cald si sigur pentru parinti si bunici

Stirile de la posturile de televiziuni sunt alarmante. Pretul lemnelor a crescut, factura la energie electrica a explodat, iar pensiile raman la fel de mici. Nu intereseaza pe nimeni ca bunicilor nu le mai raman bani de medicamente si de mancare si casele lor sunt neincalzite.

Batranul are nevoie de hrana speciala si de o anumita temperatura in casa lui, ca organismul sau slabit sa reziste. Pensia mica nu este sub nicio forma elastica, ea nu se poate intinde asa de mult, incat sa acopere toate cheltuielile. Bunicul/parintele considera ca este de datoria lui sa stea in casa parinteasca, sa ii primeasca pe nepotii si pe copiii care vin in vizita si sa le dea tot ce are mai bun.

Oricat de rau ar fi in casa lui, el sta acolo, rezista ca ultimul Mohican. Poate ca in sopron sunt lemne, dar iarna, nu mai este putere ca bunicul sa mearga pana acolo. El nu mai are nici stabilitate. Crivatul il poate dobori in zapada si ninsoarea il poate acoperi. Tarziu, cand nu se va mai putea face nimic, este descoperit inghetat in zapada, iar constiinta apartinatorilor se va simti mereu vinovata. E greu sa stie cineva ca i-au murit tatal, mama si bunicul singuri, fara sa le fie aproape si fara sa le aprinda cineva o lumanare!

Exista teama in fata trecerii in lumea necunoscuta, fiindca exista durere, dar cand o persoana apropiata, draga sau cel putin cunoscuta este langa cel care pleaca, lucrurile decurg mai usor.

Azil de batrani Asertivo este locul acela cald si sigur pentru parinti si bunici pe care romani din toata tara il cauta din ce in ce mai des. Aici isi aduc ei ce au mai scump dupa ce:

-citesc informatiile de pe internet, sa se asigure ca totul este bine si ca persoanele in varsta aduse aici sunt multumite de nivelul de confort si de ingrijirea pe care o primesc;

-analizeaza atent fotografiile de pe site pentru ca si ele spun adevarul despre atmosfera care domneste in acest loc;

-programeaza o vizita de documentare la fata locului. Vizitele facute de apartinatori sunt permise, fapt care demonstreaza ca personalul de la azilul de batrani nu are nimic de ascuns. In plus, oaspetii pot vorbi cu bunicii care se afla in azil pentru a se convinge ca ei sunt fericiti in locul in care se afla.

In timpul vizitei se pot vedea camerele, sala de mese, biblioteca, sala de sport si tot ce se afla in azil. Bunicii sunt liberi sa se bucure de orice oportunitate pusa la dispozitia lor.

Chiar si bunicii pot fi adusi inainte intr-o vizita la camin, sa se convinga de eficienta solutiei gasite de apartinatori.

La sosirea la azil, fiecare bunic primeste o saltea nou-nouta si un loc intr-o camera cu doua paturi sau intr-o camera single, in cazul in care vor sa stea singuri in camera si pot achita tariful pentru acest tip de camera.

Toti internii de la caminul Asertivo sunt monitorizati video si de catre personal pentru ca in acest loc bunicii primesc cele mai atente ingrijiri. Personalul administreaza medicamentele si la cel mai mic semn bunicul este consultat de medicul de la camin, apoi dus mai departe la specialist, sa fie tratat si sa i se prelungeasca viata.

Mesele sunt asigurate, iar meniul si numarul de calorii stabilite de nutritionist. Hrana este sanatoasa, preparata din cele mai bune ingrediente si servita intr-o sala de mese curata. Gustarea completeaza nevoia de energie si de calorii ale bunicilor.  Acestia primesc mereu ceva bun, de aceea abia asteapta orele de masa. In plus, masa este prilejul de a schimba o vorba cu prietenii si de inveselire. La cererea apartinatorilor se organizeaza si sarbatorirea zilei de nastere cu tort si bunicului i se pune la dispozitie o masina care sa il duce in oras si sa il aduca inapoi. Viata este mult mai frumoasa la azil, locul in care bunicul nu se ingrijoreaza de nimic si are de toate.

Iarna aceasta poate fi blanda, iar viata unui om care a muncit toata viata pentru o pensie de mizerie fericita. La caminul de batrani nu ii va lipsi nimic, nu mai trebuie sa aprinda focul si sa aduca lemne si apa in casa.

Bunicii merita tot ce este mai bun pentru ceea ce au facut pentru copiii si nepotii lor. Cine ii lasa singuri in casele lor, lipsiti de putere si de aparare ii expune pericolelor.

Asertivo este acel camin care ii lipseste bunicului care a crescut copii si nepoti si i-a vazut plecand pe toti, iar lui i s-a intristat sufletul, trezindu-se cu casa goala. O curte goala este apasatoare, cand in ea erau atata viata si veselie in trecut!

La camin nimeni nu este singur, aici lumea este prietenoasa si vesela.

Cine isi iubeste parintii si bunicii le asigura un loc la acest camin de batrani de cinci stele, fiind incredintat ca acestia se vor simti ca in statiune dupa o viata de munca. Aici nu exista criza economica, nu se face economie de electricitate sau de caldura si nici de empatie si de iubire.

Orice bunic este inteles si apreciat in acest loc, de aceea numarul apartinatorilor care aleg Asertivo este din ce in ce mai mare. La caminul de batrani de lux nimeni nu plange, nimeni nu este trist, ci multumirea pune zambete pe toate fetele, chiar si pe ale celor imobilizati care primesc tot ajutorul de care au nevoie.