Amenajare Spa in propria curte

sauna piscina din container

In cautarea unei experiente relaxante si revigorante, din ce in ce mai multe persoane isi indreapta atentia catre amenajarea unui spa in propria curte. Cu trendul crescand al reciclarii si al constructiilor sustenabile, containerele maritime au devenit o optiune populara pentru crearea unui spa in aer liber, oferind un aspect modern, durabil si practic. Va prezentam modul in care puteti amenaja un spa in curtea proprie, folosind containere maritime pentru a construi o sauna si o piscina, precum si optiunile disponibile pentru achizitionarea acestor containere.

  1. Sauna din containere maritime:

Saunele sunt destinate relaxarii si detoxifierii corpului, oferind o experienta termica placuta. Construirea unei saune din containere maritime poate fi o optiune excelenta datorita durabilitatii si rezistentei acestor structuri metalice. Acestia sunt cei mai importanti pasi pentru amenajarea unei saune din containere maritime:

  • Alegerea containerului: Inainte de toate, trebuie sa gasiti un container maritim care sa se potriveasca dimensiunilor dorite pentru sauna. Containerele standard de transport maritim vin in diferite dimensiuni, astfel incat sa puteti alege dimensiunea potrivita pentru spatiul disponibil si numarul de persoane pe care doriti sa le incapa in sauna. Poti vedea aici modele de sauna si piscina din containere maritime.
  • Izolarea si finisarea: Izolarea containerului este esentiala pentru a mentine caldura in interior si pentru a asigura confortul termic in timpul utilizarii saunei. Puteti utiliza materiale izolatoare precum vata minerala sau spuma poliuretanica. Apoi, puteti finisa interiorul cu lemn de esenta tare sau alte materiale rezistente la umiditate si caldura.
  • Instalarea echipamentului: Pentru a transforma containerul intr-o sauna functionala, veti avea nevoie de un sistem de incalzire, cum ar fi un cuptor cu lemne sau un sistem electric, precum si de un sistem de ventilatie pentru a asigura circulatia aerului si eliminarea aburilor.
  1. Piscina din containere maritime:

Piscinele sunt o alta componenta populara a unui spa in curte, oferind o modalitate excelenta de relaxare si racorire in zilele toride de vara. Construirea unei piscine din containere maritime poate fi o solutie practica si economica, cu un aspect modern si industrial. Pentru a amenaja piscina urmati sfaturile:

  • Alegerea containerului: Similar cu construirea unei saune, trebuie sa incepeti prin alegerea unui container maritim adecvat dimensiunilor si formei dorite pentru piscina. De obicei, containerele mai lungi si mai late sunt preferate pentru a oferi mai mult spatiu de inot. Poti gasi aici containere maritime de vanzare.
  • Izolarea si finisarea: Pentru a preveni coroziunea si pentru a mentine apa la o temperatura confortabila, este important sa izolati si sa finisati interiorul containerului cu materiale impermeabile si rezistente la substante chimice utilizate in tratamentul apei de piscina.
  • Instalarea sistemului de filtrare si tratare a apei: Pentru a mentine calitatea apei si igiena piscinei, va trebui sa instalati un sistem de filtrare si tratare a apei. Acest sistem poate include pompe, filtre, sisteme de clorinare sau alte metode de tratare a apei.

Pentru a gasi containere maritime potrivite pentru construirea saunei si a piscinei in curtea proprie, puteti cauta pe site-urile specializate in vanzarea de containere sau puteti contacta furnizorii locali. Este important sa verificati starea si calitatea containerului inainte de achizitionare si sa luati in considerare costurile de transport si de instalare.

Amenajarea unui spa in propria curte, folosind containere maritime pentru construirea unei saune si a unei piscine, poate fi o optiune atractiva si practica pentru cei care doresc sa se bucure de relaxare si confort in mediul lor privat. Cu o planificare atenta si o executie corecta, puteti crea un spa personalizat si durabil, care sa ofere momente de relaxare si refacere pentru intreaga familie.