Ai nevoie de fisa medicala pentru angajare? Iata cum o poti obtine rapid si sigur

Atunci cand obtii un job nou, esti nevoit sa prezinti fisa medicala pentru angajare, cunoscuta ca fisa de aptitudini. In concordanta cu legislatia actuala, aceasta reprezinta un document care descrie starea de sanatate a fiecarui angajat, determinata in urma unui control amanuntit.

Drept urmare, fisa contine informatii esentiale relevante despre viitorul angajat si confirma daca acesta este apt, din punct de vedere fizic si psihic, pentru postul obtinut. Prezentarea acestui document este obligatorie din punct de vedere legal, iar costurile aferente obtinerii sale sunt suportate integral de catre angajator.

In cazul in care te angajezi pentru prima oara sau iti schimbi locul de munca, iata cateva informatii esentiale despre fisa medicala pe care trebuie sa o prezinti!

Ce este fisa medicala pentru angajare si cand ai nevoie de ea?

Fisa medicala dovedeste ca esti apt, apt conditionat sau ca nu esti apt pentru a presta munca solicitata de noua ta slujba. Acest document nu poate fi emis decat de catre o clinica autorizata in domeniu sau de catre un cadru medical, ce a fost anterior avizat de Medicina Muncii.

Pentru ca legislatia in vigoare prevede sanctiuni notabile angajatorului in momentul in care se constata ca un angajat nu are fisa medicala in dosar, angajatorul este cel care suporta costurile obtinerii fisei.

Acest aspect este stipulat in art. 13, lit. j) din din Legea 319/2006. Conform Legii securitatii si sanatatii in munca, „angajatorii au posibilitatea de a incadra doar persoane care, in urma examenului medical de specialitate, corespund conditiilor de munca”.

Astfel, esti nevoit sa efectuezi analizele aferente obtinerii fisei pentru angajare de fiecare data cand iti schimbi locul de munca. Nerespectarea acestei conditii atrage dupa sine o amenda care poate ajunge la 8.000 de Lei.

Cum poti obtine rapid fisa medicala pentru angajare?

Avand in vedere ca acest document nu poate fi eliberat decat de catre o clinica acreditata, ar trebui sa te indrepti spre o clinica cu experienta in domeniu, precum Standard Med.

Pe langa faptul ca toate analizele medicale sunt efectuate in aceeasi zi, in acelasi loc, fisa medicala angajare este eliberata intr-un timp record. Astfel, ziua in care efectuezi toate analizele medicale coincide cu ziua in care obtii certificatul medical.

Ce examinari medicale presupune?

Investigatiile medicale variaza in functie de meseria aleasa si depind de o multitudine de factori, precum domeniul de activitate, factorii de risc asociati acestuia, dar si de mediul in care se va desfasura activitatea.

Pentru mai multe informatii, acceseaza platforma clinicii fisamedicala.info de unde poti afla care sunt examinarile de care ai nevoie in profesia ta.

Clinica medicala Standard Med efectueaza toate investigatiile medicale necesare eliberarii certificatului pentru angajare, cele mai comune fiind examenul clinic general, cel oftalmologic, cel psihiatric, psihologic, de glicemie, EKG, hemograma, spirometria sau audiograma.

Pentru a-ti face o programare, nu trebuie decat sa accesezi site-ul www.fisamedicala.info, unde vei gasi orarul clinicii, precum si adresa de e-mail sau numarul de telefon la care trebuie sa apelezi. Astfel, vei obtine fisa medicala pentru angajare rapid si eficient, multumita serviciilor oferite de Standard Med.