Află totul despre medicamentele veterinare: cum să alegi schema corectă de tratament?

Ai acasă un patruped, pe care îl iubești întocmai ca pe un membru al familiei și vrei să te asiguri că îi oferi tot sprijinul de care are nevoie pentru a se bucura de o viață sănătoasă?

Atunci este bine să ai în vedere că administrarea unui medicament veterinar de cea mai buna calitate nu se face decât în urma unui consult de specialitate, la un cabinet veterinar. Descoperă mai multe aspecte importante din rândurile de mai jos!

Medicament veterinar – nu administra câinelui un tratament fără o recomandare de la medic

Neavând o pregătire profesională în domeniu, indicat este să nu îi administrezi animalului de companie medicamente fără să ai parte de o recomandare din partea unui medic.

Primul pas pe care trebuie să îl faci, pentru a te asigura că patrupedul primește îngrijirea necesară este să mergi cu el la un cabinet veterinar. Astfel, doctorul îl va consulta, îți va cere detalii despre istoricul medical, iar mai apoi, dacă este posibil, îi va pune un diagnostic. Nu te impacienta, însă, dacă medicul îți recomandă o serie de analize și investigații de specialitate atunci când nu este sigur în privința sursei problemei: acestea sunt necesare pentru o diagnosticare corectă.

Greutatea contează

Indiferent de tipul de tratament de care câinele tău are nevoie, greutatea sa contează. În funcție de acest aspect, medicul veterinar știe care este doza optimă de antibiotic pe care să i-o recomande sau care este cel mai bun antiinflamator, care să combată febra.

Vârsta este și ea importantă

Un alt detaliu esențial, care contează în privința alegerii tratamentului optim este vârsta. De exemplu, atunci când este pui, câinele tău încă nu are sistemul imunitar dezvoltat complet, așa că are nevoie de mai mult sprijin pentru a combate virusurile și bacteriile. Ulterior, pe măsură ce crește, animalul are capacitatea de a lupta din ce în ce mai mult împotriva agenților dăunători, însă tot are nevoie de ajutor de specialitate pentru a se însănătoși.

Monitorizează atent animalul în timpul tratamentului

Pe măsură ce îi administrezi animalului un tratament recomandat de medic, indicat este să îl ții sub o atentă supraveghere. Astfel, poți observa cu ușurință dacă prietenul tău patruped reacționează în mod favorabil la medicația ce i-a fost recomandată sau, dimpotrivă, dacă simptomele sale se agravează. În cazul în care te confrunți cu cea de-a doua situație, nu aștepta, ci mergi de urgență împreună cu câinele la medicul veterinar. Aici, specialistul va ști dacă se impune schimbarea tratamentului sau dacă o intervenție chirurgicală este necesară.

Adaptează alimentația în funcție de starea de sănătate a animalului

Nu în ultimul rând, este bine să iei în calcul și faptul că s-ar putea să fie nevoie să îi schimbi câinelui alimentația atunci când este bolnav. De exemplu, dacă patrupedul tău suferă de tuse de canisă, el nu poate înghiți la fel de bine ca înainte, așa că este recomandat să îi asiguri o hrană mai moale, pe care să poată asimila cât mai ușor cu putință.

Investește în suplimente nutritive de calitate

Suplimentele nutritive au fost concepute special pentru a-ți ajuta câinele să se dezvolte armonios. De exemplu, poți investi în suplimente pentru îmbunătățirea sistemului digestiv, în suplimente pentru blană și piele, precum și în suplimente pentru articulații. Ai grijă să îi oferi animalului astfel de produse cu precădere în primul an de viață, când organismul său este în curs de formare.

Veteco.com îți propune o gamă largă de produse excelente, menite să vină în sprijinul dezvoltării animalelor de companie. Online găsești de la solutii antiparazitare Veteco, până la vaccinuri și suplimente nutritive de top!

Date de contactat:

Telefon: +40 264 597 008

Email: [email protected]