Află tot ce trebuie să știi despre hidroizolațiile pentru fundații

Dacă te-ai decis să îți construiești propria casă, deoarece te-ai săturat de viața de la bloc, este important să ții cont de mai multe lucruri, astfel încât viitorul tău cămin să îți îndeplinească nevoile, să fie durabil și să te scutească de investiții financiare ulterioare, dar și de timp și răbdare.

Ia în calcul importanța alegerii utilizării unor hidroizolații fundatii de aici, de calitate, acestea ocupând un rol deosebit de important în durabilitatea construcției. Află din rândurile de mai jos mai multe informații despre hidroizolații, dar și avantajele pe care acestea le oferă!

Hidroizolatii fundatii – ce sunt?

Fiind o parte deosebit de importantă a oricărei construcții, sistemele de hidroizolații fundații sunt concepute special pentru a proteja construcția de infiltrările de apă, cu toate consecințele neplăcute pe care acest lucru le aduce. Prin hidroizolații stratul de beton va fi protejat permanent de orice infiltrare a apei din exterior.

Chiar dacă ați utilizat beton impermeabil, fundația trebuie hidroizolată pentru ca structura acesteia să rămână intactă. Așadar, orice astfel de sistem începe cu amorsa, un strat de grund care crează o legătură pentr stratul primar de impermeabilizare. În ultima parte a sistemului se utilizează o membrană de drenare a cavității și un sistem de drenaj. Este important să optezi pentru materiale de calitate și servicii profesioniste, astfel încât lucrarea efectuată să ofere construcției tale toate avantajele disponibile.

Care sunt avantajele de care te poți bucura dacă optezi pentru un sistem de hidroizolații fundații?

Hidroizolația fundației oferă beneficii care se vor răsfrânge și asupra altor părți din construcție. Așadar, cele mai importante avantajele pe care ți le oferă alegerea unui sistem de hidroizolare a fundației sunt:

 • Protejarea părții exterioare a fundației de la distrugere de apa care stagnează;
 • Interiorul se va păstra uscat;
 • Vei putea utiliza subsolul exact așa cum ți-ai dorit când ai ales proiectul casei;
 • Canalele de instalație ce traversează fundația vor fi protejate de umiditate;
 • În casa ta nu se vor dezvolta mirosuri specifice igrasiei, iar tu și cei dragi veți fi protejați de sporii de mucegai atât de periculoși pentru sănătatea fiecăruia dintre noi;
 • Nu te vei confrunta cu riscul propagării infiltrațiilor de apă prin pereți ori prin partea superioară a clădirii, nici la exterior, și nici la interior;
 • Nu vei fi nevoit să cheltui sume de bani semnificative pentru refacerea zugrăvelii și nici pentru igienizarea spațiilor.

Există posibilitatea hidroizolării unei construcții mai vechi?

Hidroizolațiile pentru fundații se pot efectua prin metode diferențiate. Pentru a te putea bucura de beneficiile aduse de un astfel de sistem, în alegerea lui trebuie să se țină cont de mai mulți factori. În cazul în care dorești să optezi pentru un sistem de hidroizolație pentru o casă deja construită, trebuie să ții cont de starea de degradare a fundației, de tipul de beton din care aceasta este realizată, dar și de modalitatea de acces la pereții exteriori și la cei interior. În acest caz, hidroizolația se realizează printr-o membrană lichidă poliuretanică cauciucată sau cu ajutorul mortarului impermeabil.

Ce se evita printr-o hidroizolatie de buna calitate?

Chiar daca iti construiesti o casa pentru tine si cei dragi sau renovezi o casa veche, prin acest proces constructorii trebuie sa actionize astfel incat rezultatul lucrarilor sa duca la evitarea urmatoarelor lucruri:

 • Destructurarea betonului, fapt care duce la destructurarea armaturilor din piesele fundatiei;
 • Distrugerea ori afectarea grava a instalatiei electrice sau a canalizarii;
 • Declararea constructiei ca fiind nesigura pentru utilizare;
 • Aparitia igrasiei, a sporilor de mucegai si a unui miros neplacut in casa;
 • Imbolnavirea locatarilor.

Hidroizolații-Terase.ro îți pune la dispoziție o echipă cu experiență care te poate ajuta să îți hidroizolezi casa, pentru ca tu și cei dragi să vă puteți bucura de aceasta pentru o perioadă îndelungată, fără neplăcerile cauzate de lipsa unei hidroizolații realizate corect. Fie că te interesează hidroizolații fundații, hidroizolații pentru acoperiș sau hidroizolatii piscine Hidroizolatii-Terase, folosește datele de mai jos și bucură-te de avantajele oferite de aceste sisteme!