Află tot ce trebuie să știi despre foliile pentru uși din MDF!

MDF-ul, deși nu este lemnul masiv atât de iubit de majoritatea dintre noi, merită atenție datorită avantajelor pe care le oferă. Mobilierul făcut din acest material este stabil, frumos și de bună calitate. MDF-ul înfoliat este preferat de multe persoane pentru prețul mic, dar și pentru modelele deosebite care imită chiar lemnul.

Începând de la geamuri, până la mobilă și chiar uși, toate acestea se pot înfolia fără probleme dacă optezi pentru folii de calitate și dacă lucrarea propriu-zisă este realizată corect. Află din rândurile de mai jos mai multe informații legate de folii pentru usi MDF: https://www.klebrom.ro/infolierea-profilelor-de-mdf/!

Cum se folosesc folii pentru uși MDF?

Trebuie să știi că lipirea foliei de placă se efectuează cu ajutorul unor adezivi speciali, la temperaturi înalte, folosind niște prese cu membrană. O presă are posibilitatea de a urmări conturul piesei, folia putând fi astfel aplicată și pe MDF-ul profilat. În funcție de preferința ta, folia poate fi mai groasă ori mai subțire, mată sau licioasă, poate avea diferite modele sau chiar poate reproduce desenul lemnului. În varianta 3D se pot reproduce porii și chiar fibra lemnului, pentru un aspect cât mai autentic.

Ce sunt foliile decorative RENOLIT EXOFOL MX din PVC?

RENOLIT EXOFOL MX a apărut pe piața germană acum mai mult de 30 de ani și a fost privită ca o adevărată inovație. Folosind un adeziv special, folia este laminată la lungimi de profil și oferă suprafețelor pe care este aplicată culori deosebite și chiar modele cu texturi de lemn. Stratul de bază este ales de tine și este o culoare solidă simplă ori imprimată, iar stratul superior al foliei este transparent și are rolul de a proteja culorile împotriva degradării aspectului acestora, cauzate de radiațiile solare. Trebuie să știi că în formulele tradiționale exista plastifiant care în timp grăbea procesul de îmbătrânire a produsului, dar astăzi, prin eliminarea acestuia, s-a câștigat extinderea duratei de viață a produsului.

Ce sunt foliile RENOLIT EXOFOL FX?

Această variană este una performană pe piața mondială, oferind o rezistență și o protecție a culorii deosebită. Primul strat este format dintr-o folie din PVDF (folie din fluorură de poliviniliden), al doilea strat este PMMA (polimetilmetacrilat transparent), iar stratul de bază este de fapt culoarea solidă și conține protecție solară. Structura foliei alcătuite din 3 straturi are rolul de păstrare a culorii și a strălucirii acesteia pentru o peioadă lungă de timp, chiar dacă aceasta este expusă intens la radiații UV.

Exită posibilitatea reparării sau a recondiționării mobilei din MDF înfoliat?

Dacă dorești să te bucuri de mobila sau de ușile tale pentru o perioadă mai lungă de timp, ai posibilitatea de a le reînfolia, folosind folie de calitate, care va fi mult mai durabilă în timp, comparativ cu cea veche. Trebuie să știi că folia de pe ușă sau de pe mobila odată ruptă sau dezlipită nu mai poate fi adusă la starea inițială. Așadar, pentru a nu achiziționa uși sau mobilă nouă, alege folii de calitate. Procesul debutează prin desprinderea fronturilor obiectului afectat și scoaterea accesoriilor din dotarea acestuia – fie că vorbim despre butuc, clanță, mânere, balamale, etc. Cu un pistol de aer cald sau a unui simplu uscător de păr, se dezlipește folia de pe fiecare front, apoi se degresează bine fronturile cu detergent de vase. După ce suprafața s-a uscat complet, se aplică un strat de grund și se așteaptă ca acesta să se usuce perfect. Totuși, indicat este să apelezi la o echipă specializată care să se ocupe de pregătirea și aplicarea unei noi folii.

Online, pe Klebrom.ro vei descoperi o gamă variată de produse de top! Începând de la folii pentru uși MDF, adezivi pentru cant, dar și lac pentru parchet Klebrom, pe toale le poți comanda din confortul casei tale utilizând datele de contact de mai jos!
Date de contact:

E-mail: [email protected]

Telefon: Brașov: 0726159136 ; Mureș: 0722559023