10 obiceiuri-cheie pentru succesul în afaceri

„Dacă ești ca mine, a fi optimist – să nu vorbim de a avea o imagine clară asupra obținerii unui mare succes – s-ar putea să nu vină întotdeauna în mod natural, dar dacă te străduiești să gândești pozitiv, să vorbești despre succes, poți ajunge mai aproape de transformarea succesului în realitate! ”

Gândul la succes te duce cu un pas mai aproape de succes

Dacă te gândești la tine ca la o persoană care în cele din urmă va reuși, atunci și succesul va veni mult mai ușor. Dacă, în schimb, te imaginezi ca o persoană care, cel mai probabil, va eșua sau care nu este capabilă de progrese, atunci va fi foarte greu să reușești în viață, indiferent de cât talent ai sau cât de muncitor ești.

Faptul că te gândești la succes te poate propulsa înainte în carieră sau în afaceri și te poate face mult mai eficient în orice situație te-ai afla, de la relația cu oamenii, la gândirea analitică și până la dezvoltarea ideilor creative.

Gândul la eșec te poate ține pe loc și te face mai puțin eficient în relațiile cu oamenii din jurul tău, mai puțin concentrat pe munca ta și îți retează creativitatea.

Deci, cum poți dobândi o gândire care gravitează în jurul succesului? Iată câteva sugestii care sunt perfect valabile atât în cazul în care-ți conduci propria afacere, cât și dacă vrei să avansezi în carieră.

Formula Succesului

  1. Fă-ți un plan de cinci ani pentru a avea succes
  2. Înțelege că tu îți controlezi propriul succes, nu alții
  3. Creează-ți alternative la situațiile dificile
  4. Sărbătorește-ți realizările
  5. Lasă în urmă eșecurile
  6. Creează-ți o rețea de sprijin
  7. Alege să ai mereu integritate în afaceri
  8. Amintește-ți că fiecare zi reprezintă o nouă oportunitate
  9. Menține-te într-o formă fizică excelentă
  10. Fii mereu dornic de a învăța idei noi

Succesul înseamnă găsirea de alternative

Indiferent ce loc de muncă ai sau în ce domeniu activezi cu afacerea ta, inevitabil vei avea parte de lucruri neplăcute pe parcurs. Însă succesul ulterior va reflecta mai degrabă modul în care gestionezi obstacolele, decât identificarea obstacolelor în sine.

Când te afli în situații-limită, foarte aproape de zona în care riști să pierzi tot ce ai clădit în afacere, este foarte greu să iei deciziile corecte, deoarece ești copleșit de emoții, care te împiedică să ai o gândire limpede. În aceste cazuri, trebuie să găsești o modalitate de a-ți învinge emoțiile și de a-ți proiecta numai gânduri pozitive și optimiste. Cu atitudinea potrivită, vei găsi mereu alternative, iar abilitatea de a găsi alternative devine tot mai accentuată odată cu experiența pe care ți-o clădești tocmai pe situațiile dificile, în care ești nevoit să găsești alternative folosind puterea de planificare pentru profit.

Un coleg de facultate mi-a spus odată că într-o afacere nu există ”costuri fixe” deoarece poți reduce practic orice costuri, dacă este nevoie. Dacă ții minte acest aspect, poți ieși mai ușor din aproape orice situație financiară care te pune la încercare. Ideea principală este să ai mereu atitudinea corectă vizavi de cum înfrunți problemele care par să nu aibă rezolvare, și cu siguranță vei găsi nu una, ciu mai multe alternative.

Dacă nu riști, nu vei avea parte de succes

Pentru a progresa cu adevărat, trebuie să-ți asumi niște riscuri. Nici o afacere profitabilă sau o carieră de succes nu a fost clădită cu zero riscuri.

Asta nu înseamnă că trebuie să te arunci de pe o stâncă, ci că trebuie să-ți asumi unele riscuri calculate, după ce ai cântărit și analizat bine toate informațiile adunate.

Cât de mult ar trebui să riști? Asta depinde de cât de departe vrei să ajungi. Nu întâmplător, unele dintre cele mai de succes afaceri din lume au avut parte de eșecuri spectaculoase înainte să ajungă acolo unde sunt acum. Nici Henry Ford sau Thomas Edison nu s-au lăsat învinși de primele eșecuri!

Acestea fiind spuse, nu trebuie să-ți asumi riscuri prostești, doar pentru a demonstra că ești un suflet rebel care are curajul de a-și asuma orice riscuri. Ci trebuie să faci asta doar atunci când ăți dai seama că raportul risc/recompensă este cea mai bună alternativă pentru a-ți propulsa afacerea.

Persoanele de succes sărbătoresc